Rabarbercrumble kage
Forleden faldt jeg over nogle rabarber i min fryser fra i sommers, og så fik jeg helt lyst til rabarberkage! Jeg nåede selvfølgelig ikke at tage et billede, inden det første stykke blev snuppet, men opskriften skal I ikke snydes for 😉 Det bestod mere eller mindre af det, jeg lige havde i køkkenskabene og kan altså sagtens laves med (fryse)bær eller æbler.
200g blanding af kokosmel og almindelig mel
100g blanding af vaniljesukker og almindelig sukker
100g blød smør
3 æg
lidt mælk
100g havregryn
50g sirup
Rabarber, æble eller bær
Bland melblanding, sukkerblanding, 50g blødt smør, 3æg og lidt mælk sammen til dej. Læg halvdelen af dejen i en rund form og dæk dejen med rabarber (her proppede jeg virkelig dejen med rabarberstykker for at få mest muligt frugt i).Hæld den sidste halvdel af dejen på rabarber og dæk på ny med rabarberstykker. Jeg dryssede en smule ekstra sukker på rabarberlagene, fordi jeg altid synes de er liiige sure nok! Men bestemt ikke for meget, for syren skaber en god kontrast til den søde dej. Mix havregrynscrumble af havregryn, sirup og 50g blødt smør, som hældes over kagen. Bag ved 175 grader varmluft i ca. 35-40 minutter – et voila! en virkelig god kage!
Ingen kommentarer endnu